Picasso ceramics at Louisiana

Som titlen fint hentyder, så har jeg været på museum. Jeg har nemlig været på Louisiana og se Picasso’s keramik udstilling. Først og fremmest synes generelt at Picasso’s kunst er enestående, og derudover, synes jeg specielt, at det er utroligt, at han nåede at blive meget populær mens han stadig var i live – det er jo ikke så tit det sker!
Men nu til selve udstillingen: Picasso på lærred, Picasso på keramik er lige godt.
Det jeg synes der er interessant ved Picasso er, at han virkelig formår at udnytte de forskellige vinkler, og derved gøre det til noget unikt. Derudover er hans virkelig god til at udnytte perspektivet.
Jeg har faktisk set meget af hans keramik i Frankrig, og kunne genkende nogle enkelte ting derfra. Trods dette, så er udstillingen klart et besøg værd – også hvis man kender hans keramik i forvejen, for der er så mange nuancer i meget af hans kunst, så man hver gang betragter det på forskellige måder.

Atelier Krogbeck, Picasso 1

Photo taken from Louisiana

Udstillingen løber frem til d. 27 maj, og er klart et besøg værd – og så kan man jo også benytte sig af at se resten af museet og gå rundt i den store have, hvis vejret tillader det. I kan læse mere på Louisiana’s egen hjemmeside lige her.

Jeg har desværre ikke fået taget nogle gode billeder fra udstillingen – belysningen gjorde at billederne ikke blev optimale, men i kan her se de billeder som Louisiana selv har lagt op fra udstillingen på deres hjemmeside.

Fun fact: hvis i lægger mærke til det på udstillingen, så er mange af keramikformerne stort set ens – min kære Farfar, som jeg var på udstilling med, som har klæbehjerne og husker alt, sagde at Picasso arbejde på en keramik fabrik, og at det er arbejderne der har formet vaserne, kanderne, skålene etc., så har han dekoreret dem og gen-formet nogle af dem. Derfor er mange af formerne meget identiske.

Translation below.
Picasso

All photos taken from Louisiana

 

TRANSLATION  I have been to Lousiana to see their Picasso ceramics exhibition. Picasso on canvas, Picasso on ceramics  – everything is fantistic. Picasso really manages to exploit the different angles, making something unique. In addition, he is really good at utilizing the perspective.
I have actually seen some of his ceramics in France, and could recognize some items from there. Despite this, the exhibition is worth a visit – even if you already know his ceramics, because there are so many shades and angles in his art, so you look at it in different ways each time.

Atelier Krogbeck, Picasso 2

Photo taken from Louisiana

The exhibition runs until May 27th and is definitely worth a visit – and then you can see the rest of the museum and walk around the large garden if weather permits it while you are there. You can read more on Louisiana’s own website right here.

Unfortunately, I do not have any good pictures from the exhibition due to poor lighting, but here you can see the photos Louisiana has uploaded from the exhibition on their website.

Fun fact: many of the ceramic shapes are almost identical – my dear Grandfather, who I went to the exhibition with, mentioned that Picasso works at a pottery factory, and that it is the workers who have formed the vases, the water jugs, the dishes ect., and Picasso only decorated them, and re-shaped some of them. Therefore, many of the forms are very identical.

 

Atelier Krogbeck

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s